• Om Stolplyckan

 • Vill du veta mer?

  Stolplyckan är ett av de största kollektivhusen i Sverige där de första hyresgästerna flyttade in år 1980. De 190 hyreslägenheterna är fördelade på tretton trappuppgångar som är sammanbundna via korridorer på markplan. Det är också här som våra gemensamma lokaler finns. Stolplyckan byggdes och ägs av vårt kommunala bostadsföretag Stångåstaden. Här finns också biståndsbedömt trygghetsboende och LSS-lägenheter och de gemensamma lokalerna samnyttjas av dem.

   

  I vår gemensamma matsal med tillhörande storkök serveras “måndagsmat” för alla boende som vill vara med. Vi har dessutom tillgång till gymnastiksal, olika kreativa lokaler, gymnastiksal, café med mera. Alla lokaler har föreningens medlemmar möjlighet att boka utan kostnad och vi sköter om dem under årliga “fixardagar”. Alla gemensamma rum har en arbetsgrupp som ansvarar för lokalen och som initierar gemensamma aktiviteter. De kringliggande ytorna innehåller lekplatser, odlingslotter och grillplatser. Här bor också våra höns i sitt eget kollektiv Hönslyckan.

   

  Att bo i Stolplyckan innebär att man har många olika sociala arenor för umgänge i mindre eller större sammanhang. Allt från att fira högtider, till att spela innebandy, grilla tillsammans eller spela spel. Den stora mängden människor gör att det är lätt att hitta några med liknande intressen. Samtidigt finns chansen att lära känna andra i olika åldrar och med olika bakgrunder, människor man troligtvis aldrig hade lärt känna om man inte hade haft Stolplyckan gemensamt. Och vill man stänga dörren om sig och vara för sig själv är det också helt okej.

 • Kontakta oss

  Tveka inte att kontakta oss i föreningen om du har några frågor eller funderingar!