Hur det kan vara att leva här

Här kan du läsa om hur det kan vara att leva här. Genom att läsa om folk upplevelser tror vi att du lättare kan sätta dig in i livet här och bilda dig en uppfattning om du själv skulle trivas. Med hopp om stort läsnöje!

Summering av en vecka

I måndags efter jobbet hoppades jag (igen) att Corona snart är över så att jag kan återgå till att äta vällagad ”måndagsmat” i vår matsal tillsammans med ett sjuttiotal av mina grannar. I tisdags morse mötte barnen som vanligt upp sina kompisar i korridoren innan de gick iväg till skolan, den yngsta med medföljande vuxen. Föräldrarsamverkan när det är som bäst! På kvällen i onsdags lånade jag vår trehjuliga eldrivna lastcykel från vår lastcykelpool och tog två barn till simskolan trots vinterväglag (och slapp alla bilköer, vägarbeten och att ta bilen en sådan kort sträcka, som ändå är för lång att gå för trötta barnben).

I torsdags insåg jag att jag hade missat att köpa ägg och efter en snabb förfrågan i FB-gruppen löste det sig och barnet fick pannkakor som utlovat. Och på kvällen kom äggbilen så att jag kunde fylla på med ägg utan att ens ta mig till affären.

Jag saknar våra samlingar i caféet och puben, med olika teman: semlor, pizza, kakor, halloween. Men det kommer igång igen när vi kan ses fysiskt igen. Tills vidare tar jag en fredagspromenad i eklandskapen med en granne.

På helgen får vi till en timmas familjelek i gympasalen och jag får en stunds egentid i keramiken – en av mina oaser i ett härligt aktivt hus.

Just nu renoveras huset för fullt och, Ta Da: Snart kommer de första nyrenoverade lägenheterna ut i Stångåstadens kö! Är du nyfiken på kollektivhusboende? Vi vill ha fler trevliga grannar!

Med vänliga hälsningar

Hanna Walsö, Februari 2021

Sofia Frithioff hittade hem i kollektiv

Läs här om hur Sofia som bott 16 år i kollektivhuset beskriver stället.